An Equation of Integrated Spaces

Structuring the reception area as the facade of the office, Zemberek Design’s project for the V Factory creates place within a place by an approach of integration.

The project consist of a space designed for utilization of the export division and a lounge area which serves that space, within the headquarter of a textile company.

The export division is composed of three main group; manager's office, showroom and operational office which are separated from each other plainly and these parts should have been visually related, also protect their aural privacy.

The concept is fictionalized upon three transparent main boxes positioned side-by-side to the space which have 3 main functions and a main axis without touching existing walls and floor. This axis provides the circulation within the whole building to proceed also inside of the export division uninterruptedly, and the boxes belong to the export division are integrated to this axis.

V FACTORY LOUNGE, ZEMBEREK DESIGN,  Güneşli, Istanbul, Turkey, şafak emrence
photographs: şafak emrence
section
section

Functionally separated sub-parts of the main boxes formed different levels of platforms. With getting contact with themselves and other boxes in order to provide continuity of circulation and meet the visual privacy and visibility demands of these levels, in meaning of floor level, occurred an escalatory arrangement beginning from entrance. In this way, the connector axis became an element which reinforces the integrated situation by ramping and penetrating inside of the boxes.

Main boxes consist of iron construction and glass. Separating situation of the platforms and the ramp, reflected to the materials as walnut laminate parquet on the ramp and white colored polyurethane finish on platforms.

In the lounge area, designed a seating unit for short-time meetings and events used by company employees and guests as well. In this context, with curvilinear form and feminine effect of seating unit, aspired an interaction area define contrasts with building overall.

Tags:

What do you think?

0 comment(s) JOIN DISCUSSION